Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

june, 2021

05jun(jun 5)3:37 pm10jul(jul 10)3:37 pm3 exposities te zien bij TextielMuseum

eurfashion textielmuseum

Event Details

Het textielmuseum opent 5 juni weer zijn deuren met maar liefst 3 verschillende exposities. Een van de exposities is: Eurofashion | Creaties van het Songfestival’. De presentatoren en Nederlandse artiesten verschenen op de bühne van het internationale evenement in creaties van eigen bodem. Het TextielMuseum toont zeven van deze bijzondere stukken. Te zien zijn onder andere de outfits van Edsilia Rombley van de hand van Tess van Zalinge en Elzinga Studio, de japon voor Chantal Janzen door David Laport, de creatie van modehuis Maison the Faux voor host Nikkie de Jager en de jurk voor zangeres Davina Michelle van Martan. Te zien t/m 10 juli.

Wonderlijk design door Kiki van Eijk
In de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels’ stappen bezoekers in de wondere wereld van Kiki van Eijk, die al 20 jaar een onderscheidende bijdrage aan het Dutch Design levert. Op vernieuwende wijze presenteert het TextielMuseum de hoogtepunten van haar werk. Samen met scenograaf Theun Mosk daagt Van Eijk bezoekers uit haar poëtische ontwerpen en producten spelenderwijs te ontdekken, van klokken en kamerschermen tot meubels en lampen. Uniek is de ruimte ‘Herinneringen’, waarin het licht en geluid de aandacht leiden langs de grootse textiele werken die de muren tot aan het plafond toe bekleden.

Laatste kans: Rode draden 
De tentoonstelling ‘Rode draden’ draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven toont de expositie dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. Met werken van Eylem Aladogan, Mercedes Azpilicueta, Christiaan Bastiaans, Walter Van Beirendonck, Célio Braga, Studio Formafantasma, Jaime Hayon, Hella Jongerius, Susanne Khalil Yusef, Kustaa Saksi, Jennifer Tee, Anna Verwey-Verschuure, Roy Villevoye, en meer. Te zien t/m 12 september.

Innovatief makerschap in het TextielLab
Het TextielLab, de specialistische werkplaats van het TextielMuseum, is ook interessant om te bezoeken. Dagelijks komen hier (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers om samen te werken met de meesterwevers, garenexperts en breispecialisten van het lab. Bezoekers kijken mee over de schouders van deze makers en technische specialisten terwijl ze op innovatieve en traditionele machines de meest vernieuwende en inspirerende textielproducten ontwikkelen. Te zien t/m 13 juni.

www.textielmuseum.nl

more

Time

June 5 (Saturday) 3:37 pm - July 10 (Saturday) 3:37 pm

Location

Textiel Museum

Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X