NFT VERSIERT MODE

NFT VERSIERT MODE

Non-fungible token’s (NFT) doen inmiddels hun intrede in modeland en dragen bij aan exclusiviteit en one-of-a-kind designer kleding. Niet gek dus dat NFT’s in korte tijd een razend populair fenomeen zijn geworden bij ’s werelds meest luxe modehuizen. Zo veilden Gucci, Louis Vuitton en Burberry bijvoorbeeld al collecties met NFT’s voor tienduizenden dollars per stuk. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen dat fashion items met unieke NFT’s alleen maar in waarde zullen toenemen.

Een NFT kunstwerk wordt zichtbaar op het moment dat de ander het logo op het kledingstuk met een telefooncamera scant. Ar-techniek maakt dit mogelijke, in editie 31 van K&S in 2014 schreven wij al over deze techniek en hadden we een scanbare cover. Hoe leuk is dat! NFT is de nieuwe trend in fashion, in plaats van grote opvallende merken nemen NFT’s deze rol over.

Het luxe fashion platform Winkelstraat.nl introduceert als eerste in Nederland een draagbare NFT. Waar ‘non fungible tokens’ normaal alleen iets zijn wat mensen digitaal bezitten, is ditmaal het digitale kunstwerk gekoppeld aan een exclusief t-shirt. De kunst op de ‘NFT(EE)’ is ontworpen door Gab Bois. Het jonge design talent (24 jaar) werkte eerder onder andere al samen met Nike, Balenciaga en Marc Jacobs. Naast het exclusieve NFT-exemplaar lanceert Winkelstraat.nl vandaag een collectie gelimiteerde t-shirts met een speciale AR-filter waarmee de digitale kunst van Gab Bois tot leven komt.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.