Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

january, 2021

01jan1:00 am01jul1:00 amActive Wear

active wear

Event Details

Sportswear en mode zijn in de huidge tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds meer modehuizen werken samen met bekende sporters, terwijl sportmerken dan weer beroep doen op bekende modeontwerpers. Hybride termen zoals ‘athleisure’ en ‘activewear’ domineren het hedendaagse modeveld en de invloed van sport sijpelt zelfs door tot in de luxemode. Wie vandaag mode zegt, zegt sport. Maar hoe is dit fenomeen ontstaan?

In de nieuwe tentoonstelling Activewear neemt Modemuseum Hasselt je mee naar de 19de eeuw, de periode waarin sport- en vrijetijdsbesteding steeds belangrijker werden. Zo ontdek je welke socio-culturele veranderingen ertoe geleid hebben dat sport en mode steeds meer met elkaar verweven zijn geraakt.

“Van cruciaal belang in dit verhaal is de impact van streetwear, gedreven door de hiphop- en straatcultuur. Hoodies, sneakers en joggingpakken, die voordien eerder met de straat geassocieerd werden, worden vandaag opgepikt door de grote modemerken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de modewereld inclusiever is geworden. Dit is een belangrijk keerpunt en mede daardoor een mooie aanleiding voor een tentoonstelling over de invloed van sport op de mode doorheen de tijd”, aldus Karolien De Clippel, directeur van Modemuseum Hasselt.

more

Time

January 1 (Friday) 1:00 am - July 1 (Thursday) 1:00 am

Organizer

Modemuseum Hasselt Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X