Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

september, 2021

04sep(sep 4)12:00 am23jan(jan 23)12:00 pmE/MOTION. Mode in transitie

Event Details

Mode is emotie en in beweging. ‘E/MOTION’ onderzoekt hoe mode hedendaagse transities, zorgen en emoties visualiseert. De tentoonstelling staat stil bij drie woelige decennia, de maatschappelijke breuklijnen die ze vorm gaven en de artistieke antwoorden van modeontwerpers op deze omwentelingen.

De tentoonstelling toont hoe mode tastbare vorm heeft gegeven aan hedendaagse politieke en sociale instabiliteit, onderhuidse zorgen en emoties van de jaren negentig tot vandaag. Door een constante wisselwerking, legt mode immers bloot wat er in de samenleving leeft. Veranderende schoonheidsidealen, economische crisissen, migratie, de terreur van 9/11, vragen rond identiteit,… Mode staat midden in het hedendaagse leven, en kunstenaars en ontwerpers spelen een belangrijke rol bij het creëren van beelden en betekenis in tijden van fundamentele verandering. Zelfs achter een masker van nostalgie, zwaarmoedigheid, euforie of spektakel is mode altijd in dialoog met crisissen en transities en heeft deze vaak zelfs voorspeld. Als geen ander medium kan mode de rauwe emoties in de samenleving blootleggen.

De verschillende thema’s in de tentoonstelling nemen je mee op verkenning in maatschappelijke, politieke en psychologische veranderingen. De tentoongestelde objecten zijn stuk voor stuk symbolen, iconen of metaforen van hun tijd. Sommige geven onverbloemde inzichten in de wereld, andere zijn een komische kijk op wat het betekent te leven in de wereld van vandaag.

De tentoonstelling wil inspireren en reflecteren over het heruitvinden van mode als industrie en de toekomstige rol van ontwerpers en kunstenaars. Maar bovenal is ‘E/MOTION. Mode in transitie’ een verhaal over ons voortdurend verlangen naar emotie. Mode ís emotie en altijd in beweging. 

‘E/MOTION. Fashion in Transition’ MoMu
From September 4, 2021 until January 23, 2022
MoMu – Fashion Museum Antwerp, Nationalestraat 28, 2000 Antwerp

more

Time

September 4 (Saturday) 12:00 am - January 23 (Sunday) 12:00 pm

Location

MOMU

Nationalestraat 28 2000 Antwerpen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X