Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

october, 2021

29oct(oct 29)12:00 am30apr(apr 30)12:00 pmGROW: the future of fashion

Event Details

De expositie “GROW: the future of fashion” in het Fashion for Good Museum laat zien welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van nieuwe duurzame stoffen. Kleding van de bananenplant, een jurk van sinaasappelzijde, leer van kokosnoot en kurkpoeder. Jong Nederlands design talent heeft in opdracht van het museum deze gloednieuwe, duurzame, natuurlijke en nooit eerder in musea getoonde materialen omgetoverd tot unieke fashion statements. Ook gevestigde namen zoals Karim Adduchi en Iris van Herpen zijn onderdeel van de tentoonstelling en laten eigen creaties gemaakt van biomaterialen zien.

Hoe kan mode duurzaam zijn, er goed uit zien en goed zijn voor mens en onze planeet? Deze vraag staat sowieso centraal in het Fashion for Good Museum in Amsterdam en zij willen de consument stimuleren zelf ook in actie te komen. Om bewustwording te stimuleren heeft het museum allerlei interactieve tools door het museum heen geplaatst, met praktische tips om mee naar huis te nemen. Kortom een bezoek meer dan waard.

Leuk is dat de expositie zoveel jong Nederlands talentlaat zien zoals: Huong Nguyen, Frederieke Broekgaarden, Eva Sonneveld en Charlotte Bakkenes. In GROW: the future of fashion kun je de toekomst van mode ontdekken en als consument materialen zien en voelen die nog nooit eerder in een museum getoond zijn.

De tentoonstelling is te zien van 29 oktober 2021 t/m april 2022 in het Fashion for Good Museum op het Rokin 102, in Amsterdam.

foto: Eva Sonneveld – material Green whisper- credits Alina Krasieva2

more

Time

October 29 (Friday) 12:00 am - April 30 (Saturday) 12:00 pm

Location

Fashion for Good

Rokin 102 Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X