Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

january, 2017

26jan(jan 26)3:00 am29(jan 29)1:00 pmMercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA)Fashion Week Amsterdam

Event Details

De 26STE editie is van 26 t/m 29 januari 2017 en Mercedes Benz is wederom de hoofdsponsor van dit mode-event. Het thema van de openingsavond is Imagine en wordt verzorgd door ‘Future Generation’ – een terugkerend podium voor nieuw talent. The Painting is het thema waar negen veelbelovende designers zich door laten inspireren. De concrete opdracht: Werk in wit, werk met het idee van The Painting. De designers kregen een wit canvas om hun eigen Hollandse Meesterstuk te “schilderen”. Wit staat in de ogen van Future Generation symbool voor hoop, geloof en liefde.

Zowel Nederlandse als Vlaamse ontwerpers hun nieuwste collecties op de verschillende data. Zoals Global Denim Awards-winnares Anbasja Blanken en Tess van Zalinge. Showde Anbasja in juli nog in Het Transformatorhuis, voor deze editie is de Gasthouder haar podium. In editie 41 van K&S draagt hoofdredacteur Carla van den Puttelaar een broek uit haar laatste collectie. Show 28 janauari van 19.00- 20.00. MBFWA wordt afgesloten met een catwalkshow van Liselore Frowijn en Edwin Oudshoorn.  Naast de vele shows, zijn in samenwerking met ModeMuseum Antwerpen, FASHIONCLASH en de Brakke Grond, Vlaamse en Nederlandse ontwerpers en filmmakers aan elkaar gekoppeld voor het talentontwikkelingsproject Act! Cut! Play!.

Ook interessant is de show  van SUEft. Il Dolce. Een kledinglabel voor rolstoelgebruikers. In juli 2016 was haar debuut op de MBFWA. za 29 jan – 15:00 – 15:30

De show van Saskia Ter Welle op 27 januari van 14.00 tot 14.30 belooft een ambachtelijk hoogstandje. In 2010 nam Saskia deel aan de opleiding Haute Couture Borduurwerk Technieken aan Lesage in Parijs. Ze realiseerde zich al gauw dat dit ‘magische stukje glamour’ onderdeel zou worden van haar eerste couture collectie.

Kijk voor het volledige programma op www.fashionweek.nl 

more

Time

26 (Thursday) 3:00 am - 29 (Sunday) 1:00 pm

Location

Westergasfabriek

AMSTERDAM

X