Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

april, 2021

02apr(apr 2)10:00 am07nov(nov 7)6:00 pmMode uit het Rijksmuseum

Mode uit het Rijksmuseum

Event Details

Een uniek tentoonstelling uit een unieke verzameling 19de-eeuwse kostuums uit het depot van het Rijksmuseum op een unieke locatie. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is een voormalige schuilkerk, gelegen in de binnenstad van Amsterdam, op de hoek van de Oudezijds Voorburgwal en de Heintje Hoekssteeg. Het pand staat in de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. Dergelijke kleding werd gedragen door de vrouwen en kinderen die hier naar de verborgen kerk gingen en is voor een groot deel nog niet eerder vertoond. De kledingstukken zijn gemaakt met kostbare textielen en zijn van hoge kwaliteit, waardoor ze goed bewaard zijn gebleven.

De tentoonstelling ‘Mode uit het Rijksmuseum in huis’ bestaat uit een unieke verzameling kledingstukken, waaronder japonnen, mantels en kinderjurken, die ooit naar de verborgen kerk Ons’ Lieve Heer op Solder werden gedragen door welgestelde vrouwen en kinderen. De kledingstukken zijn goed bewaard gebleven en tonen ‘de ontwikkeling van de vormen, technieken en materialen en zo dus ook het modegevoel en de smaak van de 19de-eeuwse kerkbezoekers,’ zo staat in het persbericht vermeld. Een groot deel van de stukken was bovendien nog nooit eerder voor het publiek te zien.

more

Time

April 2 (Friday) 10:00 am - November 7 (Sunday) 6:00 pm

Location

Museum Ons Lieve Heer op Solder

Oudezijds Voorburgwal 38 1012 GD Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X