Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

june, 2021

05jun(jun 5)8:35 am11jul(jul 11)8:35 amModecreaties Eurovisie Songfestival 2021

Kunstmuseum

Event Details

In de erezaal van het museum is een kleine exposite gewijd aan de outfits van het Eurovisie Songfestival gedragen door Nederlandse presentatoren en artiesten. Negen outfits van Nederlandse bodem worden getoond. Bijvoorbeeld de petrolkleurige jurk die presentator Chantal Janzen droeg tijdens de tweede halve finale en de adembenemende lila japon die ze onverwachts aanhad voor de puntentelling, beide ontworpen door Claes Iversen. Maar ook krijgen bezoekers een sprankelend donkerblauw ontwerp van David Laports hand te zien, gedragen door presentator Nikkie de Jager (NikkieTutorials) tijdens de eerste halve finale. Laport creëerde bovendien het tweedelige ensemble bestaande uit glanzende pailletten dat presentator Edsilia Rombley aanhad tijdens de eerste halve finale. Naast deze uiterst elegante creaties, worden er ook nog vijf spetterende outfits van ontwerpers MARTAN en Sjaak Hullekes getoond. Deze zijn tijdens de intervalacts gedragen door artiesten Glennis Grace, Eefje de Visser, Pieter Gabriel en winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, Duncan Laurence.

Diek Pothoven, Head of Fashion van het Eurovisie Songfestival 2021, heeft in samenspraak met de presentatoren en hun vaste stylisten uitsluitend gekozen voor Nederlandse ontwerpers. In het TextielMuseum in Tilburg zijn zeven andere Songfestival-creaties van hun hand te bewonderen. Kunstmuseum Den Haag en het TextielMuseum zijn beide partner van Modemuze, een vooraanstaand Nederlands platform voor mode en kostuums.

Kunstmuseum

more

Time

June 5 (Saturday) 8:35 am - July 11 (Sunday) 8:35 am

Location

Kunstmuseum

Stadhouderslaan 41

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X