Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

february, 2019

01feb1:00 am31may(may 31)1:00 amNaked: a transparant journey in fashion

Fashion for Good

Event Details

Fashion for Good is een wereldwijd initiatief met als doel alle mode goed te maken. Het is een internationaal platform voor innovatie, door middel van samenwerking en “community”. Met een open uitnodiging voor de hele mode-industrie brengt Fashion for Good merken, producenten, retailers, leveranciers, non-profit organisaties, innovators en investeerders samen in hun ambitie.

De Fashion for Good Experience is ‘s werelds eerste interactieve tech-museum toegewijd aan duurzame, circulaire mode-innovatie en werd geopend in oktober 2018. Elke vier maanden lanceert Fashion for Good een nieuwe collectie met duurzame merken die om een thema zijn gebouwd. Na het eerste thema “Splash” opent Fashion for Good nu “NAKED: a transparent journey in fashion”. De ultieme manier om consumenten te informeren over de verhalen achter hun kleding en hen te laten zien welke duurzame en fashionable items nu al te koop zijn. Dit zijn de zes merken die vanaf 1 februari in de Good Shop verkrijgbaar zijn: A.BCH, Allbirds, ASKET, la fille d’O, Reformation en Swedish Stockings.

De expositie Naked gaat over de transparantie in de mode-industrie. De productie, strategie en het eerlijke verhaal achter een merk delen is  ontzettend hard nodig omdat de reis die een kledingstuk aflegt lastig is te traceren. Geschat wordt dat een kledingstuk gemiddeld 14.000 km aflegt voordat het ons bereikt en honderden handen onze kleren aanraken. De programma’s van Fashion for Good worden ondersteund door founding partner C&A Foundation en corporate partners adidas, C&A, Bestseller, Galeries Lafayette Group, Kering, Otto Group, PVH Corp., Stella McCartney, Target en Zalando. Fashion for Good is gevestigd op het Rokin 102 in Amsterdam en is geopend vanaf 11.00 toto 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op Fashionforgood.com

 

 

 

 

 

 

more

Time

February 1 (Friday) 1:00 am - May 31 (Friday) 1:00 am

Location

Fashion for Good

Rokin 102 Amsterdam

X