Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

december, 2020

01dec1:00 pm05apr(apr 5)1:00 pmSplendid Isolation

splendid isolation

Event Details

Denim is niet meer weg te denken uit het modebeeld en dat het nu ook als kunstvorm zijn intrede doet is te danken aan de Britse kunstenaar Ian Berry (1984). Met zijn virtuoze collages gemaakt van denim verovert hij kunstwereld. Op het eerste gezicht lijken de werken hyperrealistische schilderijen of foto’s in blauwtonen. Van dichtbij is te zien dat de werken heel precies zijn opgebouwd uit meerdere lagen jeansstof in vele kleurschakeringen blauw. Berry heeft op alle continenten al solotentoonstellingen gehad, hij heeft een aantal jaren in Amsterdam gewoond, maar nog niet eerder is zijn werk in een Nederlands museum uitgebreid te zien geweest. Museum Rijswijk toont een royale keuze uit een aantal series die Ian Berry in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Ook komt er nieuw werk dat hij in het komend jaar zal maken.

Ian Berry is een maatschappelijk geëngageerd kunstenaar. Hij speelt met zijn werk in op recente ontwikkelingen in de maatschappij. Zijn werk is niet alleen van denim gemaakt omdat het materiaal hem aan staat, maar ook omdat spijkergoed een van de meest vervuilende stoffen is uit de textiel industrie. Met zijn werk vraagt hij daar aandacht voor. Ian Berry is in 2019 uitgeroepen tot een van de 50 meest invloedrijke mensen op het gebied van de denimindustrie.

Ian Berry
foto: Bas Czerwinski,

Museum Rijswijk

more

Time

December 1 (Tuesday) 1:00 pm - April 5 (Monday) 1:00 pm

Location

Museum Rijswijjk

Herenstraat 67

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X