Vakblad Kleur & Stijl

Vakblad voor de Imago Consultant, Modestylist, & Personal Shopper

november, 2019

16nov(nov 16)1:00 am10may(may 10)1:00 amThe Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen

The art of lace

Event Details

Kant is momenteel volop in de mode. In ‘The Art of Lace’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van high fashion. Waar modehuizen normaal gesproken hun leveranciers en technieken geheimhouden, laat deze expositie per modestuk het volledige ontwerp- en maakproces zien, met video’s en samples die aangeraakt mogen worden. Of luister mee met gesprekken tussen Cécile Narinx (modejournalist van de Volkskrant) en Jasmijn Bergisch (assistent hoofd atelier bij Viktor&Rolf). In een speciale luistertour ontdek je meer over haute couture, uitgebreide toepassingen van kant, het bijzondere maakproces en meer. Meer dan veertig stukken zijn tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin.
Kant kent vele vormen. Centraal in ‘The Art of Lace’ staat het Franse Leavers kant en de samenwerking tussen specialistische kantmakers en innovatieve modeontwerpers. Leavers kant wordt geweven en oogt delicaat, maar is anders dan gebreid kant goed bestand tegen rafelen. De veelzijdigheid van het textiel heeft modeontwerpers geïnspireerd om bijzondere creaties te maken. Zo lamineerde Karl Lagerfeld kant voor een collectie voor Chanel en gebruikte Iris van Herpen een lasersnijder om een kantpatroon met een 3D-effect na te bootsen.Ontdek hoe modeontwerpers samen met kantmakers nieuwe toepassingen in haute couture creëren en ervaar de veelzijdigheid van kant. Innovatie in kant

Ook kun je in het TextielMuseum zelf aan de slag met kant. Maak bijvoorbeeld zeefdrukken met kant, of creëer je eigen broche, sieraad of haaraccessoire. Het volledige aanbod en meer informatie vind je onder workshops en masterclasses.

Textielmuseum

 

more

Time

November 16 (Saturday) 1:00 am - May 10 (Sunday) 1:00 am

Location

Textielmuseum

TextielMuseum Goirkestraat 96 5046 GN Tilburg

X