Kleding met ultiem geluk

Kleding met ultiem geluk

Modeontwerper Hyun Yeu lanceert een nieuw urban fashion label in Amsterdam: Pharmacy Club. De Koreaans/Nederlandse Yeu en zijn designteam noemen zichzelf apothekers, ze ontwerpen mode items die tot ultiem geluk leiden. Dit doen ze door zorgvuldig de juiste hoeveelheid muziek, party, kunst, cultuur en mode te combineren. 

Pharmacy Club richt zich op een jonge doelgroep (Millennials). Relaxt, maar onderscheidend, eigenwijs en comfortabel gecombineerd met doordacht design. De capsule collectie omvat grotendeels T-shirts, Hoodies en Sweaters met prints die sterk grafisch zijn en spelen met de herkenbaarheid en symboliek van de apotheek en medicatie en wordt in beperkte oplage en van natuurlijke en biologische grondstoffen gemaakt en geproduceerd in Portugal en Nederland

De collectie is aangevuld met accessoires als sneakers, caps en een halsketting met een hanger geïnspireerd op een echte pil – een heuse painkiller.

Over Hyun Yeu: Hyun Yeu, geboren in Zuid-Korea, werkte aanvankelijk bij een bank in Australië. Geïnspireerd door mode, kunst en architectuur besloot hij naar Nederland te verhuizen om te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie, met als specialisatie mode. Geïnspireerd door het Nederlandse cult magazine “Dutch” kwam hij in contact met het prestigieuze merk Viktor & Rolf, waar hij stage liep. Na zijn afstuderen begon hij zijn eigen label, Ado les Scents, dat opviel door het gebruik van bijzondere materialen. Hij won de Frans Molenaar Prijs in 2009 en diverse prijzen tijdens Amsterdam Fashion Week en was de winnaar van de Dutch Fashion Incubator Award in 2012 en 2013. In 2013 begon hij met ontwerpen voor het Nederlandse modemerk Gsus.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.