De man en zijn shapes

De man en zijn shapes

Heb je het artikel gelezen in editie 44 gelezen over mannen en hun shapes en de daarbij passende kledingtips. Onderstaande artikel  over de kledingreputatie van de Nederlandse man in het buitenland willen we jullie niet onthouden. Ook willen we langs deze weg Qnoop bedanken voor de sponsoring van de sokken voor de fotoshoot en de underwear is beschikbaar gesteld door Adams die ondermeer boxershorts maakt van 100% GOTS biologisch gecertificeerd katoen.

Imago reputatie    

We zitten in de lobby van een groot hotel. De groep is verdeeld in een aantal subgroepen per land. We zijn zojuist verzameld om te vertrekken naar een diner. Omdat we nog wachten op een aantal personen maken wij van de gelegenheid gebruik om elkaar wat beter te leren kennen. Onze hosts komen de trap af en zijn onderwijl bezig met een head count. “Ah, the Dutchies are over there.” zegt één van de heren van het gezelschap. Later op de avond vroeg ik hem waarom hij zo had gewezen naar the Dutchies. Ik vroeg hem hoe hij ons had herkend. “Because of the way you dress.” Ik keek om mij heen. Vielen wij uit de toon?

Uiteraard verloren wij van de Italianen: stijl zit nu eenmaal in hun DNA. Maar verder… de Fransen hadden duidelijk nog niet gehoord van slim fit, de Britten waren Brits en de Duitsers zagen eruit alsof ze uit een modemagazine uit 1995 kwamen lopen. Dus ik stelde hem wederom een vraag: hoe kleden wij ons dan? “Jeans, mate. F*cking jeans everywhere.”
Ik keek in het rond en inderdaad: hoewel ons een formele dress code was meegedeeld, liepen vrijwel alle Nederlandse heren in jeans (weliswaar met colbert, maar toch).

Dit was ongeveer anderhalf jaar geleden en sinds die tijd ben ik doorlopend bezig met het controleren van zijn stelling. Wij Hollanders zijn een jeansvolk, dat klopt. Maar is het echt zo dat Nederlanders hun denim te pas en te onpas dragen? Mijn conclusie: ja. In ons land leeft ook de volle overtuiging dat jeans cool zijn. Jeans naar je werk: cool. Jeans tijdens een avondje stappen: cool. Jeans onder je colbert tijdens een meeting: creatief en vooral heel erg cool.

Overal waar ik kom let ik er nu op en die Engelse host had gelijk: “Jeans, mate. F*cking jeans everywhere.” Dus, Nederlandse man: in de wijze woorden van Oscar Wilde: ‘You can never be overdressed or overeducated.

 Bron: manners.nl december 2016, auteur Mitchell van der Koelen

 

Credits: Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Marianne Dupont, expert en opleider in mannenstyling www.accentopkleurenstijl.nl

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.