Greenery color of the year 2017

Greenery color of the year 2017

Pantone kiest jaarlijks de kleur van het jaar. Voor 2017 is het de kleur Greenery 15-0343TCX. Een verfrissende en revitaliserende tint. Greenery staat symbolisch voor een nieuw begin. Greenery is een frisse en pittige geelgroene tint die een lentegevoel oproept waarbij de natuur zich herstelt, herleeft en vernieuwd. Groen wordt geassocieerd met outdoor en is de meest neutrale kleur in de natuur. De behoefte aan de ontspanning in de natuur en aandacht voor de schoonheid neemt toe naarmate mensen worden opgeslokt door het drukke stadse leven.

Ook de dunne scheidingslijn tussen werk en privé draagt bij aan de behoefte aan groen. De laatste jaren is er wereldwijd een duidelijk toename van groenvoorziening in stedenbouw, architectuur, interieur en lifestyle. Groen is het symbool voor persoonlijke passie, vitaliteit en een holistische levensstijl. Groen staat ook voor zelf keuzes maken in plaats van afwachten. In 1920 zorgde groen samen met geel voor een ware kleurrevolutie. De keuze voor Greenery hangt nauw samen met duurzaamheid, klimaatverandering, zero waste, van me naar we, verantwoordelijkheid voor de wereld, recycling, natuur bewustwording. Laat je inspireren door groen! Lees ook het E-boek over GROEN.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.