Heaven or Hell

Heaven or Hell

Welke vrouw houdt niet van schoenen? Heaven of Hell belicht in meer dan 100 paar opmerkelijk schoeisel de behoeftes die schoenen kunnen vervullen en hoe schoen designers hierop inspelen. Iconische exemplaren van nu, uit het recente verleden en nieuwe innovaties voor de toekomst zijn te zien in Heaven or Hell. Stiletto’s, ballerina’s, wedges, sneakers, teenslippers: zijn ze hemels of hels? Schoenen gedragen of bekend geworden door celebrities als Marilyn Monroe, Judy Garland, Brigitte Bardot, Lady Gaga, Sarah Jessica Parker in haar rol als Carrie Bradshaw en Naomi Campbell tot ontwerpen van een tiental Nederlandse designers, zoals de Magnetic Shoe van Jólan van der Wiel voor Iris van Herpen en iconische exemplaren van bekende internationale designers, als Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Beth Levine, Vivienne Westwoord en Salvatore Ferragamo. Veel van deze schoenen zijn een uitdaging om op voort te bewegen. Zelfs een ervaren high heels-drager als Naomi Campbell is te vellen door designs met duizelingwekkende hoge hakken, zoals we weten uit het bekende fragment uit de show van Vivienne Westwood in 1993. De betreffende ‘boosdoeners’ met hun 23 cm hoge plateauzool en -hak zijn te zien in de expositie. Door hun zoektocht naar steeds grotere hoogtes en ongekende vormen, dagen designers bestaande schoenconventies uit en creëren ze op hun beurt een nieuw schoenbeeld en nieuwe behoeftes.

De expositie is een coproductie met IMF Foundation uit Italië en is van 28 januari t/m 2 september te bezoeken in Cube design museum.

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.