Kijk op Kleur

Kijk op Kleur

Kijk op Kleur

Jannie Boer is niet alleen een kleurrijke verschijning, maar ook een kleurrijk persoon. Haar brede interesse en ervaring op het gebied van kleur en stijl en haar tomeloze energie dragen bij aan het imago vak. Collega’s om mee te delen, kennis om anderen te verrijken en samen grote opdrachten aan te kunnen was de motivatie voor Jannie om in 2007 te starten met haar opleidingsinstituut Kijk op Kleur. Jannie: “Mijn passie voor kleur, kleding en mensen is zo groot dat ik graag mensen wilde helpen met hun vragen op dit gebied. Ik maakte voor het eerst kennis met de rest van Nederland op Imago vlak tijdens de Landelijke Ontmoetingsdag Image Consultants. Zeeland is wat dat aangaat toch een eiland, terwijl dat niet zo is. Na het hebben van een eigen grote maten modemerk en het runnen van een kledingzaak, zit ik al sinds 1995 in de kleur- en stijlbranche en heb mijn opleiding gedaan bij Colour me Beautiful en daarna verdieping gevolgd bij Eveline Frederix, Regien Strategier en Eva Hollander. Bovendien ben ik al sinds 1998 DISC communicatie trainer en verwerk ik ook deze gedragsstijlen in mijn opleidingen en adviezen.”

Wat  is er veranderd in opleidingsland?

” Het vak is meer verdiepend geworden en een advies is nu een totaaladvies waarbij de binnen- en buitenkant samen komen. Ik zou niet meer kunnen opleiden zonder het groter geheel en werkend vanuit de binnenkant naar buiten toe. Natuurlijk pas ik mijn opleidingsboeken jaarlijks aan en werk ik aan verbetering van je materialen, dat hoort erbij. Ik zie ook dat steeds meer hoger opgeleide deelnemers de opleidingen volgen en dat die er ook daadwerkelijk hun werk van willen maken. Er is veel belangstelling ook vanuit branche gerelateerde beroepen. Ik geef zelf nog maar één dag in de week particuliere adviezen om feeling met de markt te houden en alle andere opdrachten gaan naar het team van door mij opgeleide consulenten. Voor de rest ben ik bezig met opleiden en alles wat daar bij komt kijken. De 6-daagse Colours by Heart opleiding, die ik samen met Marieke Blok geef, is inmiddels een opleiding voor een totale beleving van kleur waarbij alle zintuigen worden geprikkeld en die werkt met de balanskleuren binnen de verschillende kleurgroepen. Het uitgeven van Het Imago Spel raakt de essentie van mijn diepste drijfveer; mensen laten zien hoe bijzonder ze zijn en geeft me ook de mogelijkheid iets terug doen voor ons geweldige imago vak. Als het water stijgt stijgen alle schepen! Ik vind het belangrijk dat we met z’n allen IMAGO meer op de kaart gaan zetten. De waarde van het vak moet omhoog en duidelijker worden.”

Op welke manier maak je gebruik van moderne technieken?

“Ik ben absoluut niet van de techniek, maar ik weet wel dat ik een keer die kant op moet want de manier van opleiden zal zich aanpassen aan deze snelle wereld. Maar of ik dat helemaal mijn ding is?” Pffff…. en een dikke zucht ontglipt Jannie. “Voor Home of Image hebben we wel filmpjes gemaakt maar (nog) niet voor de opleidingen van Kijk op Kleur.  Op dit moment ben ik samen met Pauline van der Veeken bezig met de ontwikkeling van een nieuwe tool die het vak nog verder kan verrijken. De verwachting is dat we dit september 2016 kunnen presenteren.  Eindelijk gaat gebeuren wat al zolang in mijn hoofd zit, maar wat nu als een concept op de markt gaat komen.” www.kijkopkleur.nl

LAATSTE NIEUWS

Jannie Boer verandert per 1 april de naam van haar opleidingsinstituut Kijk op Kleur naar Kijk op Kleur Academie. Bij een naamswijziging hoort ook een nieuwe website www.kijkopkleuracademie.nl die ook per 1 april actief is. Volgens Jannie krijgt ze veel aanvragen door het hele land en start ze per 1 augustus met online trainingen om de aanvragen aan te kunnen.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.