E.P. Professional Presentation

E.P. Professional Presentation

Het is inmiddels alweer 22 jaar geleden dat Elisabeth Kaempffer in contact kwam met het beroep van image consultant. Tijdens een weekend over kleur en stijl bij Inga van Zalm werd zij zo enthousiast dat zij besloot de opleiding bij Beauty For All Seasons te gaan volgen. Naast haar meer dan fulltime directiefunctie bij een internationaal concern, startte Elisabeth in 1997 haar bedrijf E.P. Professional Presentation. In eerste instantie beperkte zij het geven van image adviezen en trainingen tot de zaterdag en vrije dagen. Na een reorganisatie bij het bedrijf in 2000 besloot Elisabeth volledig voor haar eigen bedrijf te gaan. De opleidingen verplaatste zij naar het centraal gelegen Baarn. Sinds 2005 werkt zij samen met een aantal consultants die ieder hun eigen bedrijf hebben. “Zij werken met dezelfde intentie en materialen. Ik vind het fantastisch om mijn kennis door te geven en gun anderen een kans. Binnen het samenwerkingsverband Professional Image Partners geven Ellen Vorenkamp in Roden, Katinka Frischalowski in Heemstede en Baarn, Marja Bode in Rijswijk en Lorenzo Homoet in Amsterdam nu de door Elisabeth ontwikkelde opleidingen. Ook Janneke Wolting, expert op het gebied van sieradenadvisering, is hierbij aangesloten.” Behalve opleidingen biedt E.P. Professional Presentation een groot assortiment producten en werkmaterialen voor  image consultants aan.

Samen met Hannie van Weel en Marjo Maas stond Elisabeth, letterlijk en figuurlijk, aan de wieg van de Vereniging van Image Professionals VIP. Vele jaren was zij bestuurslid van AICI Chapter France en onlangs is zij benoemd tot Vice-President van de Federation of Image Professionals International (FIPI). Begin dit jaar is Elisabeth gestart met de Club van 25 Den Haag, een uniek netwerk voor ondernemers.

Wat is er veranderd in opleidingsland?

“Toen ik begon stonden de mensen in de rij. Het beroep was nieuw, inmiddels is die hausse voorbij. In zeventien jaar tijd zijn er ook veel meer aanbieders van opleidingen gekomen. Dus als opleider moet je doen wat anderen niet doen. Met alleen kleur en stijl kom je er niet meer. Naast de vakkennis geven wij de cursisten gratis advies bij de oprichting en groei van hun eigen bedrijf.  Regelmatig ontwikkel ik nieuwe producten en cursussen voor de image consultant 2.0.”

Op welke manier maak je gebruik van moderne technieken?

“Skype en webinars vormen een onderdeel van de opleiding. Zo sturen cursisten die hun stijlopleiding afronden, hun opdrachten via de mail door, deze worden dan via Skype besproken. Ook geven wij webinars en online workshops. Online leren kan echter nooit de praktijk vervangen. Het nemen van maten evenals het analyseren van het figuur is echt iets praktisch. Dit geldt zeker voor de kleuranalyse. En dat zal naar mijn idee ook altijd zo blijven. Een combinatie van online en praktijklessen is echter voor veel cursisten een oplossing. Zelf  geef ik nog maar enkele opleidingen. Ik houd mij vooral bezig met het ontwikkelen van materialen en het bedenken van nieuwe opleidingen. Regelmatig volg ik nog trainingen op mijn vakgebied communicatie. Ik raak ook altijd erg geïnspireerd door de vele netwerkbijeenkomsten waar ik naar toe ga,  de congressen en tentoonstellingen in binnen- en buitenland die ik bezoek en de contacten met collega’s in andere landen. “

“Ik zeg altijd, image consultant is een beroep met toekomst. Zowel in economisch goede als slechte tijden is er behoefte aan onze diensten. En, dit mooie beroep kun je heel lang blijven uitoefenen.”
www.professionalpresentation.nl

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.