Onderzoek Kleurkeuzes

Onderzoek Kleurkeuzes

Wat vertellen kleurkeuzes ons? Zijn die keuzes relevant aan wat iemand nodig heeft (mentaal, emotioneel, lichamelijk)? Op welke manier gebruikt iemand kleur in zijn leven en beïnvloed dit hoe iemand zich voelt en leeft? Zijn er paralellen tussen de kleur nuances die iemand kiest en zijn of haar bio-energie kleuren? Jeannette Hanenburg van ColourProfessionals zoekt proefpersonen voor een onderzoek naar kleurkeuzes in relatie tot persoonlijkheidskarakteristieken. Het doel is een nieuw perspectief krijgen op de kleurpersoonlijkheidstype en de kleurkeuzes die gemaakt worden. Hiermee willen de onderzoekers een advies beter kunnen afstemmen op de persoonlijkheid van een klant. 

Het onderzoek vindt gelijktijdig plaats in Italië, Griekenland, Nederland en België met totaal 80 personen, 20 per land. Onderzocht wordt of en welke verschillen er zijn tussen noordelijke en zuidelijke landen en welke verschillen er zijn tussen de verschillende culturen. De resultaten van het onderzoek worden in september gepresenteerd tijdens de interim-meeting van het AIC in Lissabon. www.aic2018.org Heb jij belangstelling om mee te werken aan dit op onderzoek op 25, 26 of 27 april, meld je dan aan via info@colourprofessionals.eu Iedereen die meedoet, krijgt zijn of haar persoonlijke kleurprofiel. Het onderzoek vindt plaats in het opleidingscentrum van ColourProfessionals, Koningin Astridlaan 1, Burcht-Antwerpen. (gratis parkeren voor de deur)

De research is opgebouwd uit de volgende onderdelen; keuzes maken uit 8 verschillende kleurfamilies en 3 neutrale kleurgroepen van licht naar donker, een vragenlijst naar kleurvoorkeuren, hoe, waarom, waar, en een aura meting van ieder persoon. De resultaten vertellen ons een ‘Colour Personality type’.  Klopt dit resultaat met hoe iemand zichzelf ziet? 

Onderzoekers: Chrysi Fytopoulo – Na haar studie Archeologie en kunstgeschiedenis is zij nu werkzaam als kleuradviseur met een specialisatie in bio-energie. www.irida.org  |  Vicky Syriopoulou – Manager Research and development Oikos groep, Italië. Zij geeft interieur en kleuradviezen wereldwijd en is gastdocent op verschillende universiteiten in Italië.  www.oikos-group.it   | Jeannette Hanenburg – Eigenaar opleidingscentrum voor kleureducatie ColourProfessionals. Naast het geven van opleidingen en trainingen geeft ze kleuradviezen, schrijft ze artikelen en doet ze research. www.houseofcolours.eu

 

 

 

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.