Programma FashionWeek bekend

Programma FashionWeek bekend

De 25ste editie van de FashionWeek staat in het teken van jong talent, zowel op de catwalk als in het OFF SCHEDULE programma. Het OFF SCHEDULE programma duurt van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 juli en start in de A’DAM Toren. Van 1 t/m 3 juli wordt de loft van deze toren omgetoverd tot de Dynamic Store; een pop-up store met kleding, schoenen en accessoires van ontwerpers die tijdens vorige edities van den Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFA) hebben geshowd. Er worden inspirerende lezingen en presentaties georganiseerd en zijn exposities van bekende Nederlandse ontwerpers te bezoeken. Tijdens het OFF SCHEDULE programma worden ook diverse andere mode-gerelateerde evenementen georganiseerd op verschillende locaties in de Amsterdamse binnenstad.

Op 7 juli wordt het catwalkprogramma geopend met Lichting 2016, de jaarlijkse competitie voor afgestudeerde studenten van zeven modeacademies. Lichting viert haar 10-jarige jubileum met een openingsshow van de publieksfavoriet en winnaar van vorig jaar,  Karim Adduchi. Na de openingsshow volgen 14 modestudenten die hun afstudeercollecties showen. De internationale jury roept 1 van de studenten uit tot winnaar van Lichting 2016 en zal er voor het eerst een publieksprijs worden uitgereikt.

Van 8 t/m 11 juli biedt de MBFA 18 catwalkshows van gevorderde ontwerpers en jong talent; waaronder de gevestigde namen als Tony Cohen, Spijkers en Spijkers en Monique Collignon. Kijk voor het volledige programma op het schema.

Voor meer informatie ga naar http://fashionweek.nl/

FashionWeek Programma

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.