Schapen mishandeling

Schapen mishandeling

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) is een dierenrechtenorganisatie met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten.  PETA Azië toont in een recent onderzoek aan dat schapenmishandeling in de Australische wolindustrie veelvuldig plaatsvindt. 88% van de wol voor kleding wordt hier geproduceerd.

Uit beelden en onderzoek bleek onder meer: Dat een opzichter twee schapen schopte en scheerders stukken huid afsneden van sommige schapen en vele anderen lieten schapen met bloederige wonden achter. Een andere scheerder gaf een schaap geen pijnstillers voordat hij probeerde een gapende wond dicht te hechten met een naald die bot leek. Bij een ander incident sneed een scheerder bij een hoogzwanger schaap in haar vaginale verzakking en gebruikte vervolgens haar eigen wol om haar bloed van de vloer te vegen. Toen de onderzoeker van PETA Azië het schaap naar een dierenarts bracht, werd ontdekt dat ze had geprobeerd een doodgeboren lam te baren en dat ze geëuthanaseerd moest worden.

Campagne-adviseur Mimi Bekhechi roept de consument op stelling te nemen tegen dierenmishandeling door over te stappen op uitsluitend stijlvolle vegan ontwerpen. Als resultaat van de bevindingen van PETA Azië hebben functionarissen uit Victoria een onderzoek geopend. Dit is de zesde onthulling van de Australische scheerindustrie en de 14e onthulling van de wereldwijde wolindustrie door PETA en haar internationale zusterorganisaties, die schapenmishandeling hebben ontdekt op 117 plekken in zes landen op vier verschillende continenten.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.