,

Young Tailor Talent Trophy

Young Tailor Talent Trophy

Vrijdag avond 11 juni; de spanning is te snijden, modellen en hun designers staan te trappelen van ongeduld om hun creaties te laten zien. ROC mode scholen Zadkine Rotterdam, Albeda Rotterdam, Avetus Zutphen, Deltion Zwolle, ROC Tilburg, Rijnijssel Arnhem en Enschede Twente zijn de uitdaging aangegaan om met hun leerlingen het thema Circulaire Economie tot uitvoering te brengen. Op verschillende manieren was over het ontwerp en de gebruikte materialen nagedacht. Veertien leerlingen deden mee en zoals altijd bij een wedstijd kan er maar één de eerste worden. De eerste prijs ging naar Renushka Harkoe van het Albeda college, waar collega Alice Rottier docent is. Dat Renushka talent heeft, blijkt wel uit het feit dat zij bij de vorige deelname tweede werd. De jury was onder de indruk van de jurk die Renushka had gemaakt. Haar Zuid-Amerikaanse roots beeldde ze uit met vulkanen op de mouwen en ze werkte de jurk af met tamarinde pitten. Kleur&Stijl ondersteunt haar talent met een jaarabonnement en we hopen nog veel van haar te horen.

Meer over de Young Tailor Talent Trophy
De Young Tailor Talent Trophy is dé kans voor studenten van ROC scholen met de opleiding Mode niveau 3 en 4 om hun talent te laten zien.Verschillende mbo-opleidingen mode in het land doen hier aan mee. Studenten leveren kledingstukken in voor deze competitie en een professionele jury kiest de winnaars. Elke twee jaar kunnen studenten van een ROC mode-opleidingen zich hiervoor opgeven. Alle deelnemers krijgen precies dezelfde stof in gelijke hoeveelheid aangeleverd. Van deze stof mag naar eigen idee en ontwerp een kledingstuk worden gemaakt. Wel moet het gegeven thema van dat jaar terug te zien zijn in het ontwerp. Op de facebookpagina van YTTT vind je meer informatie.

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.