Born in Antwerp

Born in Antwerp

Creatief talent uit Antwerpen wordt met het themajaar Born in Antwerp  in de spotlight gezet met als middelpunt een creatief hoofdkwartier als ontmoetingsplaats van dit project. Hier kunnen designers, modeontwerpers, beeldende kunstenaars, muzikanten maar ook andere creatieve Antwerpenaars samenkomen om hun passie en ideeën te delen. De lancering wordt gevierd met een groot openingsweekend vanaf 22 april.

In de loods vind je ondermeer een filmzaal, auditorium, 2 bars met zonneterras, een creatief werkatelier en een vergaderzaal. Creatieveling krijgen daarnaast de kans hun werk te presenteren aan professionals en het grote publiek.

Vanaf 22 april is de loods te bezoeken. Op donderdag kun je er terecht voor interessante events en elke vrijdag nemen jonge makers het Hoofdkwartier van Born in Antwerp onder handen. Zij mogen het inrichten naar eigen wens; feestje, concert, boeklezing, alles mag. Zaterdag zijn er workshops en ateliers en op zondag is er een lokale markt, van rommelmarkt tot foodmarkt.

Born in Antwerp heeft 5 curatoren met elk hun eigen expertise. Elke curator zet een dag in het teken van zijn of haar expertise. Isabel van den Broeck vertegenwoordigt de communicatiesector, Bruno Pieters doet dat voor mode, Lieven representeert kunst, Rizon Parein vertegenwoordigt nieuwe media, print en grafiek en Axel Enthoven doet dat voor  industrieel ontwerp en design..

Born in Antwerp heeft ook zijn eigen app. Niet alleen vind je daar relevante informatie rondom het project maar ook 100 Antwerpse innovatieve ideeën.

En dat is nog niet alles, ook komt er een expo van Bruno Pieters, de modeshow van de modeafdeling van de Academie en een tentoonstelling van alle masters van Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. En niet te vergeten de invasie van Antwerpen, het internationaal gerenommeerde congres voor grafisch talent OFFF festival en de heropening van het museum Platin Moretus.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.