Een collectie die waanzin toont

Een collectie die waanzin toont

Voorafgaand aan de MBFWA toonde op 25 januari iNDiViDUALS GENERATION 22 een  EEN COLLECTIE DIE WAANZIN TOONT

25 studenten van het Amfi, brachten een mix van Kurt Cobain en de ‘crazy flappers’ uit de jaren ’20 voor de A/W 17-18 collectie.
De collectie, zoals gepresenteerd door GENERATION 22, is geïnspireerd op het contrast van de nacht, te herkennen aan de rauwe elementen van de grunge-beweging en het feestelijke van de ‘Roaring Twenties’. Modellen waren gekleed in toonaangevende designs met kenmerkende elementen uit beide periodes:,waaronder het H-silhouet en de iconische houthakkersblouse die om de heupen werd geknoopt. Een veelzijdige collectie gebaseerd op iNDiViDUALS’ visie op luxe, appellerend aan het idee van keuzevrijheid. Frisse kleuren als ‘nightly turquoise’ en ‘toenail red’ versterken het palet van donkere kleuren als ‘mystique purple’ en ‘delirium green’. Op de ‘padded jacket’ en de ‘knotted skirt’ werd de concept-print getoond. De rood gestifte lippen van enkele modellen vormden een krachtig accent, terwijl het haar rommelig en nonchalant was gestyled. Fanny packs en glinsterende parels droegen bij aan een  feestelijk gevoel.

De iNDiViDUALS’ collectie bestaat uit met de handgemaakte, unieke stukken en de sales pieces die in gelimiteerde oplage worden geproduceerd. De collectie zal vanaf juli beschikbaar zijn in de Outspoken Store en webshop in ’s-Hertogenbosch. Vanaf augustus wordt de collectie ook verkocht in de byAMFI Statement Store op het Spui in Amsterdam.

De prijzen van de collectie liggen tussen €79 tot €329. www.individualsatamfi.nl

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.