Modeprijs voor een Koninklijke tas

Modeprijs voor een Koninklijke tas

Oud directeur van Akademie Vogue, Joke Veeze was een fervent tassenliefhebber. In combinatie met het 20-jarig bestaan dit jaar van het Tassenmuseum Hendrikje het ideale moment om een wedstrijd uit te schrijven met als thema: ‘Ontwerp een Koninklijke tas’. De ontwerpwedstrijd wordt internationaal uitgezet en richt zich op nieuw ontwerptalent, zoals studenten aan (kunst)academies en recent (2-3 jaar) afgestudeerden. De uiterlijke inzendtermijn voor de wedstrijd is 29 augustus 2016. www.jokeveezefoundation.nl

Ter gelegenheid van het jubileum van het Tassenmuseum wordt in oktober een bijzondere tentoonstelling geopend: Royal Bags, waarbij spraakmakende tassen van Europese koningshuizen worden getoond.  Tegelijkertijd met de tentoonstelling wordt in het museum een aparte expositie gehouden met de meest interessante ontwerpen van de wedstrijd, waaruit ook het publiek zijn favoriet kan kiezen. De tassen van de twee winnaars zullen in de vaste collectie van het museum worden opgenomen.

Bag two

Aan de Joke Veeze Award 2016 is een hoofdprijs verbonden van € 5.000,- en een publieksprijs van € 2.000,-. De jury bestaat uit Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum Hendrikje), Sarah Bailey (senior accessories designer Karl Lagerfeld), Frans Ankoné (stylist), Martijn Nekoui (creatief directeur MOAM Amsterdam) en Cor Schrama (kunsthistoricus en voorzitter Joke Veeze Foundation).

Joke Veeze Foundation

Joke Veeze (1945-2013) was 25 jaar de bevlogen directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. Na haar overlijden is in haar naam een stichting opgericht die ten doel heeft getalenteerde studenten op het gebied van modevormgeving en modestyling te ondersteunen. De Joke Veeze Foundation wil dit bereiken door jaarlijks onder meer een modeprijs en masterclass te organiseren.

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.