Powersuits

Powersuits

tekst: Lorenzo Homoet & Elisabeth Kaempffer

London Fashion Week wordt afgesloten met drie dagen waarin de trends en nieuwe collecties van de ontwerpers die tijdens LFW showden worden samengevat. Tijdens de Catwalk Trendshow, die wij samen met andere FIPI-Leden bezochten, werden 3 belangrijke trends getoond: That Seventies Show, Dazzling en Suiting. Vooral de laatste trend, Suiting, had onze bijzondere aandacht. Het (broek)pak is terug! Het Powersuit geeft zelfvertrouwen. Iets wat veel vrouwen vaak onvoldoende uitstralen. Met een strak gesneden broekpak zie je er goed en serieus uit en zo zul je ook zo benaderd worden. De pakken, veelal broekpakken, maar ook enkele met rok, waren in vele materialen en dessins. Ruiten en strepen voerden de boventoon, maar ook luxe stoffen waren verwerkt. Naast veel blauw, grijs, taupe en donkergroen waren er ook broekpakken in opvallende kleuren als fuchsia en rood. De variëteit is zo groot, dat er voor iedere vrouw een passende keuze mogelijk is. Naast de Catwalkshows waren er veel bekende en minder bekende ontwerpers van kleding en ook accessoires, die hun showcollecties tegen aantrekkelijke prijzen aanboden. De dames wisten zich te bedwingen, maar Lorenzo ging met een uniek paar schoenen naar huis!

FIPI Voices Conference 2017 in het teken van ‘Tools to Grow your Business’.

Sarah Brummitt en Sue Donnelly gingen in op de veranderende zakenwereld. Wereldwijd is de trend van meer zelfstandige professionals niet te stoppen. Samenwerken om grotere projecten aan te nemen is de toekomst. Veel verschillende professionals leveren een deel met als eindresultaat een totaalproject. Dit is in feite niets nieuws, want in de autoindustrie wordt al heel lang zo gewerkt. En een iPhone is samengesteld uit onderdelen die door bedrijven uit verschillende landen worden geleverd! In de ‘corporate’ wereld zullen image professionals een onderdeel zijn van een groter geheel of dit zelf invullen. Er worden andere eisen gesteld aan de image professional. Ook bij de particuliere klanten gaat het niet langer om een kleur- en/of stijladvies. Hun behoeften veranderen. Hulp bij presentatie, spreken, lichaamstaal en zakelijke etiquette voor hen die samenwerken met verschillende nationaliteiten en culturen binnen een bedrijf, maar ook voor hen die internationaal zakendoen, zijn een aantal gebieden waarop de image professional een belangrijke rol kan spelen. Global is de trend.

Bij deze nieuwe manier van zakendoen, moet je als image professional meer zichtbaar zijn om je diensten onder de aandacht te brengen, teneinde bij opdrachten betrokken te worden. Lyn Bromley en Donna Whitbrook lieten ons vaststellen hoe het met onze zichtbaarheid was gesteld en gaven tips hoe wij deze konden verbeteren. Annik Petrou, oprichter van Speakers Express, moedigde de aanwezigen aan om meer in het openbaar te spreken. Wie hier moeite mee heeft, kan zich het beste aansluiten bij een sprekersclub, die je overal kunt vinden. Je kunt dan in een veilige omgeving ervaring opdoen. Zij vertelde over haar ‘vreselijke’ TED-Talk, die haar in plaats van te stoppen met spreken juist aanzette om zich verder te bekwamen in het spreken in het openbaar. Veel doen is de remedie tegen spreekangst. Spreken is een geweldige methode om jezelf als expert te profileren.

Lorenzo: Het was mijn eerste FIPI Conference. Het niveau van de workshops en de internationale contacten hebben grote indruk mij gemaakt. Ik ben blij lid te zijn van FIPI.
Een internationale vereniging is een geweldige gelegenheid om je kennis te verbreden. Je leert andere culturen kennen en bouwt een internationaal netwerk op. Erg leerzaam is het om te horen hoe collega’s in andere landen met het vak bezig zijn. Het hele jaar door wisselen de leden ervaringen uit via de FIPI Members’ Facebook HUB. Iedere twee maanden is er een gratis webinar voor leden en zijn terug te zien op het ledengedeelte van de website.

De volgende Conference, waarbij het 30-jarig bestaan van de Federation of Image Professionals International (FIPI) wordt gevierd, is zaterdag 22 september 2018. Natuurlijk voorafgegaan door een bezoek aan London Fashion Week Festival! Kijk op de website voor meer informatie over het lidmaatschap van FIPI.

 

 

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.