Ultra violet – kleur 2018

Ultra violet – kleur 2018

Inventief en fantasievol; Ultra Violet laat zijn licht schijnen over wat nog moet komen, zo omschrijft PANTONE 18-3838 als kleur van het jaar 2018.
Een dramatische, provocerende en doordachte paarse toon. Ultra Violet staat voor originaliteit, rijkheid en visionair denken dat de weg wijst naar de toekomst. Ultra Violet is complex en verhult de mysteries en geheimen van de kosmos en wat er in het verschiet ligt en de ontdekkingen van waar we dan zijn. De enorme en grenzeloze hemel staat symbool voor wat mogelijk is en is continu een inspiratie voor het verlangen te streven naar een andere wereld.

 Ultra violet is blauw paars en bevindt zich in het regenboogspectrum terwijl paars een verzamelnaam is voor veel paarstinten die zijn opgebouwd blauw en rood. Ultra Violet staat voor ontwikkeling van het bewustzijn met als doel het bereiken van een hoger level. Paars is artistiek, spiritueel en intuïtief. Muziek iconen als Prince, David Bowie en Jimi Hendrix hebben ultra violet geïntroduceerd in de westerse pop cultuur gebruikt voor persoonlijke expressie en individualiteit.
Historisch gezien staat Ultra Violet bekend om zijn mysterieuze en spirituele kwaliteiten. De kleur is altijd geassocieerd met mindfullnes, wordt als sfeerverlichting gebruikt in meditatieruimtes en in ruimtes waar mensen energie komen opdoen en connectie met zichzelf willen bereiken. Ultra Violet is noodzakelijk in de huidige wereld waarbij mensen op zoek zijn naar zichzelf.
Wereldwijd raken steeds meer mensen gefascineerd door de betekenis en het effect van kleur. Het besef dat met kleur een boodschap kan worden overgebracht kan designers de mogelijkheid bieden om kleur in te zetten om te inspireren en te beïnvloeden.
Meer lezen over paars?

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.