WAUW Closet wint YEP Award

WAUW Closet wint YEP Award

Elke twee jaar organiseert CINET (internationale brancheorganisatie van textielreinigingsondernemingen) een wereldwijde verkiezing voor ‘The Global Best Practices Awards’. Het doel van deze verkiezing is bedrijven belonen die koploper in hun sector zijn op het gebied van innovatie en product- en marktontwikkeling.  Maar liefst 125 bedrijven waren genomineerd en uiteindelijk mochten 45 finalisten uit 36 verschillende landen hun bedrijf presenteren voor een internationale jury van 20 onafhankelijke professionals uit de branche. In totaal zijn in zes categorieën awards uitgereikt.

Doordat mensen steeds meer bewust worden dat de textielindustrie wereldwijd, de op een na meest vervuilende industrie ter wereld is (na olie), lag de focus van de verkiezing dit jaar op het verbeteren van duurzaamheid, hygiëne en digitalisering in de textielverzorgingsbranche.

Hanh Vlooswijk – Lu was met haar startende onderneming WAUWcloset één van de genomineerden voor de YEP (Young Executive Professional) Award. Een award waarmee CINET innovatie en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen wil stimuleren. De inzendingen in deze categorie werden door de jury o.a. beoordeeld op creativiteit, innovatie, realiseerbaarheid, marktpotentieel en professionaliteit. De jury was lovend over het originele, veelbelovende en duurzame businessmodel van WAUWcloset.

WAUWcloset speelt hiermee in op de veranderende consumentenbehoeften; de moderne vrouw hecht meer waarde aan toegang en het beleven van ervaringen dan aan eigenaarschap. Er vindt een transitie plaats van eigenaarschap naar toegang en van lineair naar circulair. Met een lidmaatschap voor kleding biedt WAUWcloset de moderne vrouw duurzaamheid en circulariteit en daarmee een goed alternatief voor vervuilende fastfashion. Met een WAUW-lidmaatschap heeft de klant onbeperkt toegang tot een enorme kledingkast én draagt zij tegelijkertijd bij aan een beter circulair milieu. Afhankelijk van de vorm van het lidmaatschap kunnen klanten iedere maand vier tot zestien nieuwe kledingstukken uitzoeken. Op die manier hebben zij altijd de nieuwste mode en unieke kledingstukken van exclusieve designers tot hun beschikking en kunnen ze nieuwe stijlen en merken proberen zonder deze kleding zelf te hoeven kopen. Dus geen miskopen meer en minder kleding die na het seizoen wordt weggegooid. Om de gekozen outfits compleet te maken beschikt WAUWcloset tevens over een grote hoeveelheid accessoires. De kledingcollectie van WAUWcloset is heel divers. Er is kleding voor thuis en voor naar het werk maar ook voor avondjes uit, feestjes en zelfs voor gala’s en bruiloften. Zie ook editie 56 waarin we meerdere duurzame mode initiatieven uitlichten. www.WAUWcloset.nl


Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.