,

Zomerse schoenen voor mannen 

Zomerse schoenen voor mannen 

Ja je leest het goed voor mannen. Het aanbod schoenen is tegenwoordig enorm verruimd en nu de temperaturen stijgen, is het wellicht een idee jouw mannelijke klant te inspireren. Met het zomerse weer in aantocht is ook bij mannen de verleiding groot om te kiezen voor luchtig schoeisel als sneakers, slippers of zelfs sandalen. Natuurlijk kiest de man die strak in het pak gekleed gaat voor  klassieke schoenen als oxfords, derbies en bluchers. Maar daar waar geen regels zijn is het soms lastig te bepalen wat (nog) wel kan en wat niet. Hieronder een aantal zomerse schoenen die een goed alternatief zijn, binnen een niet te formele zetting.

De loafer is een schoen die een zomerse variant kan zijn voor onder een pak. Vooral de suède loafer doet zomers aan en er is veel variatie zo kennen we de penny loafer, de Gucci loafer, en de tassel loafer. Deze laatste genoemde heeft het kenmerkende kwastje aan de schoen.

loafers

De witte veterschoen leent zich uitstekend voor de zomer en mits goed afgestyld kan de man met deze schoen ook zakelijk verschijnen.

witte schoen

 

De bootschoen is andere typische zomerschoen en herkenbaar aan de grote suède veter. De moccasin is een vergelijkbare variant en ook verkrijgbaar in leer en suède.  Beide schoenen worden zonder sokken gedragen en hooguit met footies. Staat fraai met een linnen broek of chino en zomers colbert.

bootschoen

Als laatste is er nog de canvas schoen ofwel espadrille. Een zomerse casual schoen maar een mooi alternatief voor de gymp of sneaker.

espadrille.jpg2

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.