Harmony Color & Style

Harmony Color & Style

Dertig jaar maar liefst zit Eveline Frederix van Harmony Color & Style in het vak waarvan ze al twintig jaar opleiding verzorgt. Dochter Line Ven was al van kinds af aan betrokken bij de activiteiten van haar moeder. Helpen met het uitzoeken van kleurstalen en het plakken van de kleurenpaspoorten droeg bij aan de liefde voor het bedrijf. En later, na haar grafische opleiding, assisteerde zij haar moeder met de productontwikkeling. Het was dan ook een logisch gevolg dat Line per 2010 toetrad als vennoot en zaakvoerder is geworden.

 

Wat is er veranderd in opleidingsland?

Eveline: Het aantal kleursystemen is geëvolueerd door de jaren heen net als de gedachte dat er meer dan vier seizoenstype zijn.  Ik vind het een mooie ontwikkeling  dat het besef is ontstaan dat ieder mens anders is  en dat mensen niet altijd in een van de vier hokjes passen. De ontwikkelingen met betrekking tot de kleurenwaaiers en de daarbij behorende kleurtypes vind ik echter teveel doorschieten. Wij beschouwen het zelfs als een vernauwing van het kleuradvies wanneer de klant te specifieke kleuren krijgt toe bedeeld die ze dan later in de winkels niet terugvindt. Belangrijk voor ons is de klant een kledingsysteem mee te geven, waarbij ze met haar ‘total look’ haar persoonlijkheid kan laten uitkomen. Line: Door het aanbod van opleiders zijn wij ons meer en meer gaan richten op productontwikkeling welke vaak is ontstaan vanuit een eigen behoefte.

 

Op welke manier maak je gebruik van moderne technieken?

Eveline:  We hebben we een nieuwe website die qua uitstraling past in deze tijd en compatibel is voor alle devices. Line: Qua productontwikkeling kan er juist door de huidige techniek sneller en hoogwaardiger worden geproduceerd en zijn er ook meer mogelijkheden. Vroeger werd er veel door ons manueel verwerkt. Het knippen en plakken van kleurstroken, het tekenen met pen en papier, het uitvergroten met een kopieermachine. Gelukkig kan er tegenwoordig veel machinaal en vooral digitaal. Het digitale tijdperk heeft ons ver vooruit geholpen.

Eveline: Ons huidige aanbod aan powerpoint presentaties, voor consulenten, die zij kunnen gebruiken om hun presentaties of workshops te verlevendigen, willen wij aanvullen met het ontwikkelen van apps, webinars en online ondersteuning. Zowel voor de professionals als voor de particulieren.

Line: We stellen vast dat het gebruik van social media en het digitaal aanspreken en opvolgen van klanten steeds belangrijker wordt. Aanwezig zijn op verschillende kanalen en online marketing is tegenwoordig een must en wordt een apart onderdeel van je beroep. Eveline:  We onderzoeken momenteel ook op welke manier wij een samenwerking kunnen aangaan met een aantal image Consultants. Hierdoor kunnen wij aanvragen voor grote events gemakkelijker aangaan en een diversiteit aanbieden van verschillende diensten. Line: ons nieuwste product is een zeer rijkelijk geïllustreerde map vol met tips en gaat over figuurtypes en gelaatsvormen. Zo krijgen klanten meteen een zeer duidelijk overzicht van alle kledingtips voor eventuele probleemzones en een duidelijk advies voor kapsels en accessoires voor hun gezichtsvorm. We concentreren ons momenteel ook op de ontwikkeling van didactische materialen voor andere opleidingen. Eveline: we hebben een ideeënboekje waar nog diverse productideeën in staan die verder uitgewerkt moeten worden. We zijn druk zo met z’n tweeën en het geeft mij een boost en stimulans dat Line nu zaakvoerder is. Het voorkomt dat ik ga uitbollen, we moeten de stijgende lijn vast houden. www.harmonycolorandstyle.be

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.