Make-uptrends F/W 21

Make-uptrends F/W 21

Make-up merk MAC, wereldwijd bekend en ook altijd backstage actief tijdens de Fashion Week heeft voor dit najaar/winter 4 trends geselecteerd: Monochrome Beauty, Rouged, Dressed-up en Vitality.

Monochrome Beauty
Is een trend gebaseerd op de 90’s. De make-up uit de 90’s kenmerkte zich door een neutraal kleurgebruik, zwarte eyeliner en een zichtbare lipcontour. Deze 3 specifieke kenmerken zien we wederom terug maar dan wel volgens de 21ste eeuw. Het kleurgebruik is neutraal met kleuren als: taupe, greige, chocolade bruin en pruim. de lipcontour wordt stevig geaccentueerd en daarna geblend voor een natuurlijk verloop. Monochrome Beauty is het nieuwe streetwear chic.

Rouged
Vintaged glamour tot decadent disco is de basis voor deze make-uptrend. Zoals de naam doet vermoeden speelt rouge hierin de hoofdrol, van hoog op de jukbeenderen tot laag op de kaak en van klassiek tot schilderachtig. Nieuwe texturen zorgen ervoor dat rouge multi functioneel ingezet kan worden zowel op het gezicht als op de ogen en de lippen voor een kleurrijk statement. Elegantie ontmoet de showbusiness.

Dressed-up
De discoglam uit de 70er jaren en de hoekige en en scherpe belijning uit de jaren 80 zijn de inspiratie geweest voor deze trend. Zelfexpressie is key en dat kan met super velvet matte kleuren tot juweel achtige schitterende gloss structuren. Kleurrijk en klaar voor de nachtclub beleving.

Vitaliteit
Een huid die ademt, zacht en geloofwaardig is zijn de ingrediënten voor deze herontdekte natuurlijk trend. Techniek en de juiste producten moeten de huid een perfect geconditioneerde look geven. Niet langer bedekken maar huidverbetering is waar het om draait. de huid ziet er dan ook glanzend en stralend uit en soms een tikje futuristisch.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.