Image masters

Image masters

In 2016 viert Image Masters haar tienjarig bestaan. We zijn in gesprek met Riet de Vlieger en Ellen Leicher, die per 2013 het team  heeft versterkt. Inga van Zalm is nog actief als trainer, maar niet meer betrokken bij de besluitvorming van het bedrijf.

Wat is er veranderd in opleidingsland?

Riet: Zeker de afgelopen twee jaar zijn er veel nieuwe spelers op de markt bijgekomen.  Ook zijn er een aantal niche opleiders bijgekomen die zich richten op specialisaties van het vak; ik denk dat daar ook wel een markt voor is. Wat wij merken is dat mensen die op zoek zijn naar een opleiding het lastig vinden een keuze te maken uit het aanbod.

Als opleider hebben ook wij een ontwikkeling doorgemaakt waardoor we naast opleiden producten creëren en verdienmodellen bedenken. Die verdienmodellen moeten image consultants helpen om een goed lopend bedrijf op te zetten. Het is gebleken dat project GewoonIK (zie ed 34) deuren opent voor image consultants. Dit project krijgt gemakkelijk media aandacht. Super als we daarmee de bekendheid van het beroep kunnen vergroten en meer omzet kunnen genereren.

Op welke manier maak je gebruik van moderne technieken?

Ellen: we gebruiken nu regelmatig korte filmpjes in onze marketing en als lesstof. Color Snacks bijvoorbeeld is een vast onderdeel geworden van onze kleurtrainingen. Color Snacks was ontwikkeld als zelfstandig programma voor de consument. Door het te integreren in het lesprogramma kunnen deelnemers direct na inschrijving aan de slag met kleur in hun eigen garderobe, en ervaren wat een kleuradvies in de praktijk inhoudt. Deze voorkennis geeft een versnelling in het behandelen van de theorie. De filmpjes blijven toegankelijk voor hen als naslagwerk/ondersteuning bij workshops.

Het stijlprogramma voor vrouwen is van cd naar online gegaan. Mensen kopen een licentie en kunnen gebruik maken van de bijbehorende materialen.  Riet: Het digitale tijdperk heeft ook bijgedragen aan geautomatiseerde processen binnen het bedrijf. We zijn en blijven in beweging. Ellen: Studenten maken hun huiswerk vaker digitaal en gebruiken programma’s als pinterest.

Riet: Met de switch van Carla Mathis naar Sarah Brummitt als externe trainer komt de aandacht naast verdieping in het vakgebied meer op marketing te liggen. Hoe kom ik aan klanten is het grootste struikelblok voor velen en wij hopen met Sarah hier een belangrijke impuls aan te geven.

Vanaf begin 2016 bieden we ook een marketingtraining aan met 3 maanden intensieve begeleiding om de business van image consultants naar een volgend niveau te brengen, ieder met zijn/haar eigen doelgroep. Dat doen we niet zelf. De training en begeleiding worden verzorgd door een echte specialist op dit gebied, Jacquelien Lorkeers. Zij is goed bekend met onze branche, maar brengt ook veel expertise uit andere sectoren mee.

Ellen: Het Startersnetwerk is ook een nieuwe dienst die we aanbieden aan beginnende consultants. Wij ondersteunen deze starters met teleconferenties waarin de onderwerpen aan de orde komen waar je als beginner mee te maken krijgt, zowel beroepsgerelateerd als zakelijk. Denk aan productontwikkeling, marketing, ervaringen en casuïstiek  Het is een veilige plek om vragen te stellen. Riet: Ik vind het een verantwoordelijkheid van een opleider om mensen op weg te helpen.

Door de jaren heen hebben we ons ingezet om steeds met nieuwe dingen te komen, en ons te blijven ontwikkelen. Zo starten we in januari 2016 met een gloednieuwe eigen Kleurtraining voor wie met het kleursysteem van Carla Mathis wil gaan werken. Met onze etiquettetraining kunnen collega’s hun aanbod uitbreiden richting bedrijfsleven. Uiteraard kunnen collega’s bij ons aankloppen voor gerichte bijscholing op individuele basis.

Sinds kort hebben we een nieuwe website.  www.imagemasters.nl

LAATSTE NIEUWS

Riet de Vlieger als President

Op 15 februari 2016 is Riet de Vlieger voorgedragen als President-Elect van de Association of Image Consultants International (AICI). De verkiezingen vinden medio maart plaats. Jannie Boer voert naamswijziging door.

Indien zij wordt verkozen, dan wordt Riet de eerste Europese AICI International President.  President-Elect is een bijzondere bestuursrol. In Nederland zou deze functie vice-voorzitter heten en betekenen dat Riet degene is die de President vervangt en bijstaat. In dat jaar werkt de President-Elect zich in, om het jaar daarna goed ingewerkt aan de twee jaar als International President te beginnen. Daarnaast zijn er een paar specifieke taken voor de President Elect weggelegd, waaronder het voorzitten van de Commissie die verantwoordelijk is voor de voordracht van nieuwe bestuursleden.
Riet is voorgedragen door het huidige bestuur van de AICI als de volgende International President. De leden stemmen, bij de AICI gebeurt dat online. Eind maart is bekend of Riet deze functie krijgt.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.