ColourTalk: Kleur communiceert altijd!

ColourTalk: Kleur communiceert altijd!

De toonaangevende kleurexpert van Duitsland, Axel Buether*, doorgrondt in de online Colourtalk het mysterie van kleuren. Colourtalk gaat over de communicatie met de taal van kleuren, die stiekem een ​​grote invloed heeft op het gevoelsleven, het sociale gedrag en de gezondheid.

Kleur communiceert altijd
De wereld is kleurrijk, kleuren geven haar contouren en vormen, maar slechts 1% van ons verwerkt ze bewust. Axel Buether ontmaskert kleuren als het grootste communicatiesysteem op aarde en legt uit hoe de mens kleuren waarneemt. Hij beschrijft hoe kleuren ons gedrag beheersen zonder dat we het merken en welke rol ze spelen in ons welzijn. Bovenal onthult hij hoe kleuren onze psyche beïnvloeden.

Kleursymboliek
Buether bekijkt de 13 primaire kleuren, traceert hun symboliek in de culturele geschiedenis en breekt hun effecten op onze psyche af. Een informatief en spannend kleurenpanorama dat inzicht geeft in de nieuwste bevindingen van kleuronderzoek en laat zien hoe we deze kennis kunnen gebruiken in ons dagelijks leven.

Colourtalk datum: Zondag 27 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Registratie is gratis, aanmelden is verplicht.

*Axel Buether: is een Duitse mediawetenschapper, perceptueel psycholoog en architect met een onderzoekfocus op kleur, licht en ruimte.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.