De meest Iconische fashion must-haves, bekend door de filmindustrie

De meest Iconische fashion must-haves, bekend door de filmindustrie

Stijl is en blijft verweven met grote namen en iconische items; de filmindustrie is dan ook al jaren verbonden met de modewereld. Voor extra inspiratie op je vakgebied loont het zich om af en toe stil te staan bij welke fashion must-haves worden geassocieerd met welke films en gezichten. Wij zetten daarom enkele filmische topstukken voor je op een rij. En zeg nu zelf: voor ons professionals blijft het ook gewoon smullen.

De Burberry Trench Coat:  Dit tijdloze item heeft een opmerkelijke historische weg afgelegd, van Engelse officierenjas in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog tot blijvend symbool van Britse Stijl. Gespot op de allergrootste actrices in legendarische films, zoals Audrey Hepburn in ‘Breakfast at Tiffany’s’ en Meryl Streep in ‘Kramer vs Kramer’ werkte de Burberry jas zich naar de eeuwigheid. Zoals je misschien wel weet, neemt het maken van deze fashion classic maar liefst drie weken in beslag en komt een origineel exemplaar altijd uit het Britse Castleford. Dit is stijl met aandacht gemaakt!

Horloge dat de tand des tijds overwint: Rolex is natuurlijk het iconische horlogemerk bij uitstek en bovendien erg duurzaam, want nog steeds maken de Zwitsers hun horloges om honderden jaren mee te gaan. Tegenwoordig brengen ze bovendien technische hoogstandjes uit zoals de gouden Sky-Dweller met o.a. een jaarkalender en GMT-functie. In 2017 kwam Rolex zelf met een spotje voor de Oscars met maar liefst 19 iconische filmmomenten, natuurlijk inclusief grote namen zoals Marlon Brando, Jim Carrey en Harisson Ford. Maar ook de betoverende Faye Dunaway in de seventies film ‘Network’ passeerde de revu. De Rolex horloges komen steeds in beeld zoals het de reputatie behoeft: geen pronkerige product placement, maar subtiel aanwezig.

Tasje zonder weerga: Al meer dan zestig jaar is de Chanel 2.55 het hebbeding van de sterren. Zo was Brigittte Bardot ermee te zien in ‘The Adorable Beast’ en verscheen Jane Fonda in ‘La Curee’ met deze elegante tas als deel van haar ensemble. Daarnaast was het tasje de favoriet van Prinses Diana en is het ook nu niet weg te denken uit de Instagram-pagina’s van de young and famous.

Rood en hoog: Christian Louboutin staat nog altijd vooral bekend om zijn iconische rode hiel. Ook enkele beroemde pop- en filmmomenten worden met deze mijlenhoge hak geassocieerd. Denk maar aan Jessica Biel in ‘Valentine’s Day’ of de comeback van Carrie Bradshaw aka Sarah Jessica Parker in ‘Sex and The City 2’. Verder koos de Queen of Soul, Aretha Franklin ervoor – hoe kan het ook anders – begraven te worden in rode Louboutins. Om eruit te gaan met een knal!

Van toeval tot Victoria Beckhams favoriet: Het kan tot slot ook andersom: dat een stijlaccessoire gebaseerd is op een filmster. In de tachtiger jaren zat Jane Birkin naast de CEO van Hermès op een vlucht. Het verhaal gaat dat zij haar perfecte handtas omschreef, zonder te weten wie de man was – en de rest is geschiedenis. Naar verluidt heeft Victoria Beckham er nu honderden in haar collectie en is zo’n Birkin bag een investering om u tegen te zeggen. Als je er eentje te pakken krijgt ten minste, want ze worden in zeer beperkte oplage gemaakt.

 

 

 

 

 

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.