Kleurenpsychologie

Kleurenpsychologie

Google de term kleurenpsychologie en je krijgt oneindig veel sites die hier een artikel, blog of ‘waarheid’ over schrijven.
Er zijn duizenden onderzoeken naar de werking van kleur op de psyche gedaan, waarvan de resultaten alweer zijn achterhaald door andere onderzoekstechnieken. De wereld om ons heen verandert in rap tempo en onze perceptie van kleuren verandert mee. Iedereen heeft zijn eigen verhaal als het op kleur aankomt. Werk je één op één met een klant dan geven algemene termen en begrippen over een kleur je niet voldoende om de persoonlijkheid van een klant te leren kennen. Immers jij vertelt waar die kleur voor hem of haar voor staat. Wat als je het nu eens zou omdraaien. Laat de klant degene zijn die vertelt over zijn of haar voor- en afkeuren samen met het waarom. Het benoemen van alleen de kleur zou hierbij niet genoeg zijn want zijn groen zal ongetwijfeld een ander groen zijn dan dat van jou.
Het ‘Emotional Colourwheel’ geeft je een stuk ‘gereedschap’ om op een relaxte manier de klant te leren kennen door middel van kleur. Het ‘Emotional Colourwheel’ bestaat uit 8 verschillende kleurfamilies waarin alle dimensies van kleur zitten. Deze kunnen je helpen achter de kleurvoorkeuren van je klant te komen zonder zijn gedachten te sturen. Iedere emotie bij een kleur is goed want het is tenslotte de klant zijn of haar (unieke) emotie van een ervaring of herinnering.

Wil jij ontdekken hoe je het Colourwheel kunt inzetten? Wat iemands unieke kleurverhaal is? Kom dan naar de training en ervaar hoe jijzelf en andere deelnemers de emoties van de verschillende kleuren ervaren. Jeannette Hanenburg is kleurexpert en heeft diverse verdiepende artikelen over “De taal van kleur” geschreven in vakblad Kleur&Stijl.

Datum: 26 juni (evt. andere data ook mogelijk)
Locatie: House of Colours, Koningin Astridlaan 1, 2070 Burcht-Antwerpen. Bij voldoende deelnemers kan de training ook in het midden van Nederland plaatsvinden.
Prijs: € 99 en abonnees van K&S krijgen € 10 korting
Cadeau: Iedere deelnemer ontvangt een klein exemplaar van het kleurenwiel en krijgt korting op het grote pakket. Meer info hierover tijdens de training. Mail naar jeannette.hanenburg@gmail.com om je aan te melden.              

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.