Studiedag over kleur

Studiedag over kleur

Wil jij je kleurkennis verdiepen dan is de studiedag over kleur interessant. Op 30 augustus en 18 september organiseert Jeannette Hanenburg een interactieve studiedag waarbij de theorie van Munsell centraal staat.  En Jeannette zou Jeannette niet zijn als ze daar niet gelijk een goed doel aan zou koppelen. De bijdrage die wordt gevraagd voor deze dag (€ 75) komt geheel ten goede aan de stichting ASAS en wordt gebruikt voor de aanschaf van werkmaterialen om kinderen in ontwikkeligslanden ook kennis te laten met kleur in allerlei facetten.

Inhoud studiedag:

• Korte introductie over het Munsell Centennial Symposium in Boston.
• Wie was Albert Henry Munsell.
• Uitleg Munsell systeem.
• Oefening 1: Psychologie van kleur. Welke betekenissen geven wij aan kleur en worden die door iedereen hetzelfde ervaren? Samenstellen van een kleurenpalet en kijken of de psychologische betekenis van kleuren door iedereen gelijk of juist anders beoordeeld worden. We beginnen met een spel….., verdere uitleg krijg je ter plaatse.
• Oefening 2: Kleurenpalet samenstellen aan de hand van een kunstwerk. Het interessante aan deze oefening is dat je anders naar kunst en kleur gaat kijken. Iedere deelnemer neemt van huis een plaatje mee van een schilderij, dit mag modern of klassiek zijn, een stilleven, bloemen of welk onderwerp dan ook. Verdere uitleg ter plaatse.
• Oefening 3:  Een oefening van Josef Albers. Laat drie kleuren eruitzien als vier. Wat gebeurt er als je de grote van de kleurvlakken verandert?
• Video opname van de trendlezing ‘colourforcast by Leatrice Eiseman’ van Pantone.

Tijdstip: Donderdag 30 Augustus van 11 tot 15 uur. (voor wie nog niet weg hoeft heb ik nog een paar toffe extra oefeningen).
Locatie: Opleidingscentrum Colourprofessionals, Koningin Astridlaan 1, Burcht-Antwerpen.
Aantal deelnemers: maximaal 16 personen.
Opgave: info@colourprofessionals.eu
Bijdrage:  €75 – lunch zelf meenemen

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.