Studiedag over kleur

Studiedag over kleur

Wil jij je kleurkennis verdiepen dan is de studiedag over kleur interessant. Op 11 december organiseert Jeannette Hanenburg in samenwerking met Elisabeth Kaempffer een interactieve studiedag waarbij de theorie van Munsell centraal staat.  En Jeannette zou Jeannette niet zijn als ze daar niet gelijk een goed doel aan zou koppelen. Dus heb je nog oud lesmateriaal of materialen die je wilt schenken aan de stichting ASAS neem deze dan mee. Ook kunnen spullen worden verkocht aan collega’s zoals bijvoorbeeld boeken, etc en de opbrengst kan worden gedoneerd. De opbrengst  wordt gebruikt voor de aanschaf van werkmaterialen om kinderen in ontwikkelingslanden ook kennis te laten maken met kleur in allerlei facetten.

Inhoud studiedag:

• Korte introductie over het Munsell Centennial Symposium in Boston.
• Wie was Albert Henry Munsell.
• Uitleg Munsell systeem.
• Oefening 1: Psychologie van kleur. Welke betekenissen geven wij aan kleur en worden die door iedereen hetzelfde ervaren? Samenstellen van een kleurenpalet en kijken of de psychologische betekenis van kleuren door iedereen gelijk of juist anders beoordeeld worden. We beginnen met een spel….., verdere uitleg krijg je ter plaatse.
• Oefening 2: Kleurenpalet samenstellen aan de hand van een kunstwerk. Het interessante aan deze oefening is dat je anders naar kunst en kleur gaat kijken. Iedere deelnemer neemt van huis een plaatje mee van een schilderij, dit mag modern of klassiek zijn, een stilleven, bloemen of welk onderwerp dan ook. Verdere uitleg ter plaatse.
• Oefening 3:  Een oefening van Josef Albers. Laat drie kleuren eruitzien als vier. Wat gebeurt er als je de grote van de kleurvlakken verandert?

Tijdstip: Dinsdag 11 december van 11 tot 15 uur.
Locatie: De Grote Keizer | Loosduinse Hoofdstraat 563, 2e etage | Den Haag
Aantal deelnemers: maximaal 16 personen.
Aanmelden: stuur het Aanmeldingsformulier  naar info@professionalpresentation.nl
Bijdrage:  € 75 en komt geheel ten goede aan de stichting ASAS

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.