Leeftijd Issues

Leeftijd Issues

Toeval of niet, maar de Vrouw van zaterdag 14 augustus stond boordevol energieke vrouwen op leeftijd. Meer daarvan ga je ook zien in editie 60 van K&S. Het thema voor editie 60 is kleurrijk ouder worden. Niet zo gek met een bevolkingsgroep van meer dan 17 miljoen waarvan ruim de helft ouder is dan 50 jaar. Ongeveer 20% van de totale bevolking in Nederland is 60+.

Een interessante doelgroep voor image professionals omdat deze senioren te maken krijgen met onder meer: gewichtsverlies of toename, verandering van het figuur, nieuwe levensfase en veranderende stijl, carrièreswitch, daten, scheiden, verlies, nieuwe uitdagingen, etc. Hoe mooi is het als we deze doelgroep kunnen adviseren over een kledingstijl die aansluit bij hun nieuwe rol, ambities en persoonlijkheid. Want 60 plussers zijn nog niet lang van plan achter de geraniums te gaan zitten en staan volop in het leven.

In editie 60 vind je naast fantastische interviews met kleurrijke volwassen vrouwen ook weer een fotoshoot waar ditmaal de senior centraal staat. Uiteraard is oud worden niet alleen maar zaligmakend en heeft zeker de overgang gedurende een bepaalde periode veel invloed op het leven van vrouwen. Het artikel met wetenschapper Dr. Maaike de Vries en uro-gynacoloog Dr. Manon Kerkhof over de overgang is ook super interessant te lezen. Zij zijn beide auteur van het boek ‘ook leuke meisjes worden vijftig’.

Ook de expositie Youthquake in de Kunsthal in Rotterdam laat zien dat ouder worden een actueel onderwerp is. Nog te zien t/m 22 augustus.

Dit jaar is weer een reeks aan boeken verschenen voor de vijftigplusser:
– De tijd van je leven – verschijnt per 5 oktober
– Vrolijk verval – ISBN 9789038810638
– Het Grote ouwe lullen boek – ISBN 9789021579283
– 101 Dingen die je moet doen als je 50 bent 9789463544313

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.