Pantone Trendkleur(en) 2021

Pantone Trendkleur(en) 2021

Waar Pantone ieder jaar kiest voor de Color of the Year zijn voor 2021 twee kleuren gekozen: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey en PANTONE 13-0647 lluminating. Twee onafhankelijke kleuren die benadrukken hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen. Praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch. De samensmelting van deze twee kleuren staat voor kracht en positiviteit.

Het is een verhaal over kleur dat diepere gevoelens van bedachtzaamheid samenvat met de belofte van iets zonnig en vriendelijks. De combinatie van Ultimate Grey en Illuminating is ambitieus en geeft hoop, een boodschap van geluk (geel) ondersteund door standvastigheid (grijs). Deze twee kleuren moedigen de geest aan en benadrukken de aangeboren behoefte gezien te worden, zichtbaar te zijn, herkend te worden en onze stemmen te laten horen. Een combinatie van kleur waarvan de band met inzicht, innovatie en intuïtie, en respect voor wijsheid, ervaring en intelligentie, inspireert tot regeneratie en ons vooruit duwt naar nieuwe manieren van denken en concepten.

Illuminating is een helder en vrolijk geel, sprankelend van levendigheid. Een verwarmende gele tint doordrenkt met zonne-energie. Warm en optimistisch.

pantone color of the year

Ultimate Grey staat symbool voor solide en betrouwbare elementen die eeuwig zijn en een stevige basis bieden. De kleuren van kiezelstenen op het strand en natuurlijke elementen waarvan het verweerde uiterlijk het vermogen benadrukt om de tand des tijds te doorstaan. Ultimate Grey moedigt stilletjes gevoelens van kalmte, stabiliteit en veerkracht aan.

TIP: als je naar de Pantone website gaat en je scrollt naar beneden, dan kun je daar kiezen voor start building palettes. Hier kun je met de 2 trendkleuren kleurcombinaties maken ter inspiratie.

Pantone heeft al meer dan 20 jaar invloed op productontwikkeling en aankoopbeslissingen in meerdere branches, waaronder mode, woninginrichting en industrieel design, maar ook productverpakkingen en grafisch ontwerp. Het selectieproces voor de Pantone-kleur van het jaar vereist een doordachte overweging en trendanalyse. De kleurexperts van Pantone Color Institute kijken wereldwijd naar nieuwe kleurinvloeden om tot de selectie te komen. Dit kan de entertainmentindustrie en films in productie zijn, reizende kunstcollecties en nieuwe kunstenaars, mode, alle gebieden van design, populaire reisbestemmingen, maar ook nieuwe levensstijlen, speelstijlen en sociaaleconomische omstandigheden. Invloeden kunnen ook voortkomen uit nieuwe technologieën, materialen, texturen en effecten die van invloed zijn op kleur, relevante sociale mediaplatforms en zelfs aankomende sportevenementen die wereldwijde aandacht trekken.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.