Strong Women

Strong Women

De modewereld met haar invloedrijke entourage van celebrities heeft zich recent luid en duidelijk achter de vrouw geschaard. Designers als Dior en Prabal Gurung toonde feministische teksten op shirts en zijn symbolen van deze trend geworden.

Kijk en beleef – Ook de Modefabriek speelt in op deze beweging met een expositie over een eeuw vrouwelijke iconen in fashion, van Marlene Dietrich tot Beyoncé. Meteen bij binnenkomst zetten deze powervrouwen de toon: als je je plek in de wereld op wilt eisen, doe het dan met stijl! Zoals Vivienne Westwood zou zeggen: “When in doubt, overdress!” Of dat andere icoon van onafhankelijkheid en stijl, Coco Chanel: “A girl should be two things: who and what she wants.”

Feminisme – Het thema feminisme zal niet ontbreken in het #LEARN-programma van Modefabriek. De MF Talk van Irene van Doesburg van Studio Anne-Irene, Forecasting & Fashion Design, gaat zelfs helemaal over haar trendforecast ‘The Future is Female’. Zij ziet de roep om gelijkheid en diversiteit als een van de grote thema’s in de wereld en in de mode. Angela Missoni deelde bij haar laatste show Pussy Riot mutsen uit om te dragen tijdens de Women’s March. We zien moslima’s met hoofddoek op de catwalk, als het Somalisch-Amerikaanse topmodel Salima Aden, en steeds meer diversiteit in huidskleur, gender en body type. Comme des Garçons, Vetements, Balenciaga, Louis Vuitton en Céline, de meest smaakbepalende designers zetten sterke en streetwise vrouwen neer, of decoreren haar juist extra vrouwelijk zoals Prada en Gucci. De vrouw van nu is ‘unapologetic’ zoals dat zo mooi heet in het Engels. Ze is wie ze is en zegt nooit sorry!

Het vrouwenpowerthema laat mode van haar krachtigste kant zien; als een leeftijdloze global community, een creatieve force, en als een machtig communicatiemiddel. Laat je inspireren door ‘More than Mode’ op Modefabriek.

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.