,

Trendkleur 2016

Trendkleur 2016

Het is voor het eerst dat Pantone twee kleuren uitroept als trendkleur: Rose Quartz en Serenity. Rose Quartz is een zachte kleur die staat voor medeleven, sentiment en een kalmte en sereniteit uitstraalt.

Serenity geeft een gevoel van gewichtloos en luchtig zoals de blauwe lucht boven ons. Gevoelens als bedenktijd, verademing en stilte passen in een turbulente tijd. Deze twee trendkleuren lopen naadloos in elkaar over en versterken elkaar. Mindfullness en welbevinde zijn twee waarden die belangrijk zijn in deze moderne stressvolle maatschappij. Beide trendkleuren ondersteunen deze mindfullness en wellbeing flow. Rose Quartz en Serenity vormen een diepgewortelde balans van een warme omhullend rose en het koelere kalme blauw. De kleuren reflecteren twee maatschappelijke thema’s die momenteel spelen; het maken van verbinding met de medemens en wellness als ook geruststellende gevoelens van kalmte en vrede.

Trendkleur 2016Trendkleur 2016

 

 

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.