Zomerse sferen op de Modefabriek

Zomerse sferen op de Modefabriek

Kwam het door het mooie zonnige weer dat de collecties een hoog zomer gevoel opriepen? Fleurige dessins en prints en zoete pastels beloven voor 2019 een kleurrijke en spannende zomer. Paars en lila doen hun intrede definitief en laten zich uitstekend mixen met de vele groene-, roze- en blauwtinten. Oranje in allerlei nuances van zacht zalmroze tot intens koraal was ruim vertegenwoordigd.

Ook voor de mannen is zomer 2019 kleurrijk en met veel dessins.

Aan de rok voor mannen werd veel aandacht besteed in de Oosthal met de aansprekende titel DRESS LIKE A MAN. House of Carrynette demonstreerde hoe een kilt wordt gemaakt, dit in Leeuwarden gevestigde bedrijf maakt al jaren de Schotse kilt op traditionele wijze. Een kleine foto expositie van mannen in rokken moet de moderne man overhalen een rok te dragen. Want ja… als Karl Lagerfield of Sean Connery een rok draagt, ziet het er super stylish uit. Waarom dan niet de gewone man?

Het Italiaanse label MR Kirt toonde een uitgebreide collectie rokken in verschillende lengtes en van verschillende materialen en, zo verzekerde deze designer mij, ook door vrouwen goed te dragen.

Snoepjes van de Modefabriek: Zoals altijd zijn we op zoek gegaan naar de brands met de meest bijzondere collecties of aansprekend aanbod. Van de nieuwe merken die vertegenwoordigd waren op de Modefabriek viel met name Close to my Heart op. Een merk dat staat voor hoogwaardige kleurrijke knitwear, met de hand gebreid in Nepal. Doordat de cashmere- en merino wol in Nepal worden verwerkt en gekleurd worden hele families onderhouden. Naast verschillende wol kwaliteiten wordt ook zijde, linnen en katoen verwerkt.

Een ander label dat de aandacht trok was Hale Bob. Dit label is afkomstig uit België en het was vooral de combinatie van dessins en kleur die mij aansprak.

Noote is een nieuw brilmerk ontworpen door een retailer en bedoeld als bijverkoop in de winkel. Nu nog beschikbaar als sunwear, maar de collectie wordt uitgebreid met correctiemonturen. Nou dat moest ik natuurlijk ook even proberen.  Alle brillen zijn super licht van gewicht en heel kleurrijk. Je kunt de bril geheel zelf samenstellen waarbij je de keuze hebt uit verschillende materialen, kleuren en vorm. Een kekke bril voor iedereen die in is voor iets nieuws.

Een ander mooi merk dat opviel door zijn eenvoud, stijl en kleur was Traveldress. De naam doet het al vermoeden, jurkjes die je zo vanuit je koffer aan kunt, niet kreuken en licht gewicht zijn. De jurkjes zijn gemaakt van hoogwaardige Italiaanse jersey en worden geleverd in 3 verschillende kwaliteiten. Naast jurkjes zijn er ook shirts, broeken en jacks van dit merk. www.trvldrss.com

Dat mannenmode in de lift zit en steeds kleurrijker en gedurfder wordt, was goed te zien op de Modefabriek. Met de kleurrijke en fraai gedecoreerde shawls van Thijs Verhaar slaat iedere man een goed figuur. De productie vindt plaats in Nederland en 100% extra fijne merino wol staat garant voor een mooie kwaliteit. Naast de shawls is er ook een kleine collectie truien. www.thijsverhaar.nl

Doctor Fake een label dat T-shirts maakt met je raadt het al fake logo’s, prints, etc. en soms op bijzondere wijze gecombineerd. Wel heel leuk.

Melik shoes, je weet wel, het schoenmerk waar we al eerder over schreven, heeft nu ook een vrouwenlijn. Zoals je ziet is ook hier sprake van bijzondere details.

Het merk Rehab, gespecialiseerd in herenschoenen, toonde een verrassende collectie. Ik word er in ieder geval blij van.

Carla van den Puttelaar
Meet the author / Carla van den Puttelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.